Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
groszek konserwowy 1 puszka
ryż 2 torebki
sól
pieprz
olej do smażenia
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ryżowa

Kroki postępowania

1
Filet kroimy obsypujemy przyprawa do pizzy. Odstawiamy w zimne miejsce.
Krok 1 - Potrawka ryżowa foto
2
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Potrawka ryżowa foto
3
Do mięsa usmażonego dodajemy ugotowany ryż, groszek, przecier pomidorowy. Dolewamy oleju. Chwilę przesmażamy. Solimy i pieprzymy.
Krok 3 - Potrawka ryżowa foto
4
Smacznego!!
Krok 4 - Potrawka ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.06.2014 07:15
super obiadek :)
Seba 21.02.2014 08:49
pycha potrawka
gosia56 07.02.2014 18:27
takiej jeszcze nie robiłam
bogusia19 07.02.2014 14:48
smaczna musi być
halina17 07.02.2014 14:12
Dobra potrawka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak