Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z razowym makaronem marchewka , groszkiem i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 1/2 opakowania
marchewka 3 szt
groszek zielony 1 szklanka
masło 1 łyżka
sos sojowy
cebula 1 szt
pstrąg wędzony filet 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z razowym makaronem marchewka , groszkiem i pieczarkami

Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Groszek mrożony przelewamy wodą i odsączamy. Pieczarki kroimy w plasterki , cebule siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Dodajemy pokrojone pieczarki. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie ok 6 min. Odcedzamy i dajemy na patelnie do pieczarek. Chwilę smażymy. Filet z pstrąga gotujemy na parze solimy do smaku. Ugotowane mięso kroimy na kawałki. Na patelnie do warzyw dajemy ugotowany makaron. Mieszamy . doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą morską i pieprzem. Na koniec dodajemy kawałki pstrąga . Lekko mieszamy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.02.2014 12:16
pyszny makaronik
Romanowka 07.02.2014 11:31
Pyszne danie i tak jak lubię z razowym makaronem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak