Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jaglanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanka
cebula biała 2 sztuk
pierś z kurczka 50 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuk
ziele angielskie 2-3 ziarenka
pieprz 2-3 ziarenka
olej roślinny 2 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jaglanej

Cebulę drobno posiekać i obsmażyć na oleju.Kaszę zalać wrzącym bulionem i ugotować na sypko, wymieszać z masłem.Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listka laurowego, pieprzu, ziela angielskiego i soli.Wyjąć, pokroić w kostkę, wymieszać z kaszą i cebulą, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku i przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania.Zapiekać ok.20 min. w temperaturze 190 stopni C.Podawać z surówką z pomidorów i dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.02.2017 08:24
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak