Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe kokardki z kurkami duszonymi w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 400 gram
kurki 500 gram
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 1 szklanka
smietana 18% 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe kokardki z kurkami duszonymi w smietanie

Grzyby dokładnie myjemy ,osuszamy na papierowym ręczniku.Na patelni rozgrzewamy masło , podsmażamy pokropiona w kostkę cebulę, dodajemy kurki i dusimy chwilę podlewamy bulionem.Dusimy dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie , odcedzamy podajemy z duszonymi kurkami , zdobimy listkami bazylia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak