Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w musztardowej skorupie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 1 kg
Musztarda francuska Prymat 1 słoiczek
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej
sól, pieprz
bulion drobiowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w musztardowej skorupie

Wykonanie:
Filety natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut polewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Musztardę, jajo, bułkę tartą dokładnie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Mięso wyjąć , przestudzić posmarować pastą musztardową, skropić olejem i zapiec jeszcze 15 minut w takiej samej temperaturze, aż powstanie rumiana skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 06.02.2014 22:30
muszę wypróbować!
Iwa27 06.02.2014 22:03
ciekawy pomysł
gosia561 06.02.2014 20:23
dobra skorupka
marta1221 06.02.2014 20:20
bardzo fajny pomysł
Barbara777 06.02.2014 20:05
fajnie zrobione;)
paulina2157 06.02.2014 20:04
podoba mi się ten pomysł
Danka 06.02.2014 19:38
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak