Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po bieszczadzku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2,5 kg
mięso gulaszowe 0.5 kg
jajko 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżki
duża smietana 1 sztuka
cebula
czosnek
mąka
przyprawa ziołowa Prymat
sól, pieprz
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek kiszony 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po bieszczadzku

Pokroić mięso i cebulę. Podsmażyć. Wrzucić do garnka z gotującą sie wodą dodać przecier pomidorowy, przyprawy i grzyby (mogą być podsmażone)
Kiedy mięso zmięknie, zagęscić sos mąką ze śmietaną.

Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na placki. Dodać przyprawy, i mąkę.
Wymieszać i smażyć.
Kiedy się usmaży ułozyć jeden placek na talerzu, nałożyc na niego gęsty sos. Pożniej drugi placek, polać go śmietaną, i posypać drobno skrojonym ogórkiem kiszonym lub korniszonem, oraz papryką.

SMACZNEGO ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 07.02.2012 17:09
super
agata1722
agata1722 29.09.2011 17:01
super
iwona332 30.04.2011 11:35
super
kasiurek 05.10.2010 13:06
ślicznie podane:)
marenka 30.09.2010 08:31
Świetne;-)
alaaa 24.09.2010 19:55
super...
cukiereczek 22.09.2010 09:13
wyglądają bardzo smacznie
elżbieta20 11.09.2010 14:00
zarabiste jadlam kilkanaście razy
Patrycja40 09.09.2010 09:55
super
krzyniu1984 06.09.2010 13:03
muszą być dobre!
gusia1000 16.08.2010 00:45
na pewno są warte wypróbowania.
Katarzyna/kate1980 05.08.2010 13:34
pyszności
Koper 04.08.2010 10:23
Ja bym dodała jeszcze dużo natki pietruszki do mięsa i grzybów. Rewelacja
Kate131 04.08.2010 07:53
pysznosci i z Bieszczad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak