Placki po bieszczadzku

Placki po bieszczadzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2,5 kg
  • mięso gulaszowe

    0.5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • duża smietana

    1 sztuka
  • cebula

  • czosnek

  • mąka

  • przyprawa ziołowa Prymat

  • sól, pieprz

  • pieczarki

    30 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić mięso i cebulę. Podsmażyć. Wrzucić do garnka z gotującą sie wodą dodać przecier pomidorowy, przyprawy i grzyby (mogą być podsmażone)
Kiedy mięso zmięknie, zagęscić sos mąką ze śmietaną.

Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na placki. Dodać przyprawy, i mąkę.
Wymieszać i smażyć.
Kiedy się usmaży ułozyć jeden placek na talerzu, nałożyc na niego gęsty sos. Pożniej drugi placek, polać go śmietaną, i posypać drobno skrojonym ogórkiem kiszonym lub korniszonem, oraz papryką.

SMACZNEGO ! :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

07.02.2012 17:09
super

agata1722

29.09.2011 17:01
super

iwona332

30.04.2011 11:35
super

kasiurek

05.10.2010 13:06
ślicznie podane:)

marenka

30.09.2010 08:31
Świetne;-)

alaaa

24.09.2010 19:55
super...

cukiereczek

22.09.2010 09:13
wyglądają bardzo smacznie

elżbieta20

11.09.2010 14:00
zarabiste jadlam kilkanaście razy

Patrycja40

09.09.2010 09:55
super

krzyniu1984

06.09.2010 13:03
muszą być dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat