Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rollo z tortilli z tuńczykiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki tortilli 2-3 szt.
majonez 1 łyżka
oliwki zielone 5-6 szt.
korniszony 2 szt.
natka pietruszki
koperek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula czerwona 1/2 szt.
papryka czerwona 1/2 mała szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rollo z tortilli z tuńczykiem

Do pojemnika malaksera przekładamy osączonego z zalewy tuńczyka, majonez i oliwki, miksujemy na dość gładką masę.
Cebulę, paprykę i korniszony kroimy w drobniutką kosteczkę i dodajemy do pasty z tuńczyka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i/lub koperek i ponownie mieszamy.
Placki tortilli smarujemy pastą i ściśle zwijamy.
Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny lub na całą noc.
Po tym czasie roladki z tuńczykiem kroimy w ukośne plastry o grubości ok 1,5 cm.
Podajemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 31.03.2017 07:49
Na pewno smaczna taka przekąska.;)
Ada-Gaba 05.11.2015 23:07
świetnie wygląda
Megi 06.03.2014 10:15
pychotka...
Kejti 01.03.2014 19:42
Lubię takie :-)
mufinka79 07.02.2014 19:36
Dziękuję za miłe komentarze :)
mitek111 06.02.2014 21:55
pyszności:)
gosia561 06.02.2014 20:24
dobra przekąska
Stenka 06.02.2014 19:33
apetycznie wygląda
paulina2157 06.02.2014 19:11
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak