Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/4 sztuki
żółty ser 5 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
ogórek kiszony 1 szt
schab 2 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.

Na każdym plastrze ułożyć paser sera, papryki i ogórka.

Lekko zagiąć rogi do środka i zwinąć w roladkę.
Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.08.2014 23:28
smaczna kolorowa rolada
patryska76 06.02.2014 18:52
Smakowite roladki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak