Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jaglanej

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szk
bulion warzywny 1,5 l
papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
mozzarella 1 kulka
jajko 1 szt
kiełbasa 15 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jaglanej

Kaszę ugotować do miękkości w bulionie warzywnym, odcedzić i ostudzić. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię pokroić na ćwiartki i razem gotować przez 5 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Mozzarellę zetrzeć na tarce, kiełbasę pokroić w kostkę. Do kaszy dodać warzywa, połowę mozzarelli, kiełbasę oraz jajko. Doprawić do smaku pieprzem. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem zapiekania posypać resztą mozzarelli. Przed podaniem posypać kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.03.2014 21:17
jak z kaszą jaglaną to ja chętnie się skuszę
Grazyna0211 06.03.2014 14:20
bardzo fajny pomysł
kate.500 07.02.2014 08:20
pyszne danie
fotoviderek 07.02.2014 07:22
Bardzo apetyczna :)
Kuchenka 06.02.2014 17:51
no pomysłowa nawet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak