Papryka w oliwie

Papryka w oliwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • mięta liście

    4 szt
  • sól

    2 łyżki
  • papryczka chili

  • ocet winny

    0.5 szklanki
  • oliwa z oliwek

    1.5 szklanki
  • papryka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone papryki pokroić w cienkie paseczki. Umieścić je na sitku i posypać sola. Na wierzchu ułożyć listki mięty i kawałki czosnku. Całość przykryć talerzem i obciążyć np. słoikiem z woda.
Tak przygotowane papryki pozostawić na sitku przez 3 dni, mieszając je co jakiś czas.
Po upływie 3 dni przełożyć papryki do naczynia i zalać je octem. Po 45 minutach odcedzić je i dokładnie wysuszyć na ściereczce.
Tak przygotowane przełożyć do czystego słoika wraz z papryczka chili i zalać oliwa.
Doskonała do kanapek i bruschetty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

15.02.2014 10:29
fajna propozycja ,takiej papryki nie jadłam i nie robiłam jeszcze

ben-ka

15.02.2014 08:40
Dla mnie,to też coś innego:)

Wacław

14.02.2014 10:53
na pewno pyszne,z checią bym spróbował :-)

barbara11561

12.02.2014 15:18
ciekawy przepis,nie jadłam jeszcze takiej:)

Katarzyna/kate1980

09.02.2014 22:10
bardzo fajny przepis

Grazyna0211

08.02.2014 12:05
świetna ta papryka

Alex_M

07.02.2014 11:07
fajny pomysł

berys18

07.02.2014 09:06
świetna ta Twoja papryka

romanrafal

06.02.2014 14:30
pyszna papryczka

patryska76

06.02.2014 10:57
Ciekawa receptura ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat