Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba o smaku kebaba :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z tilapi 2 szt
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
mąka do oprószenia
jajko 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba o smaku kebaba :)

Filety skropić sokiem z cytryny z obu stron, oprószyć przyprawą i solą. Odstawić na kilka minut. Następnie rozbić i rozbełtać widelcem jajko na talerzyku. Filety obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni i smażyć rybkę z obu stron na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:16
kuchenne inspiracje - warto spróbować
agnieszka214 04.03.2014 13:56
smakowac musi pysznie
Megg 08.02.2014 21:48
pyszna rybka
mitek111 05.02.2014 22:20
nie robiłam takiej jeszcze
JOANNA16 05.02.2014 21:16
takiej jeszcze nie próbowałam)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak