Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PALUSZKI Z MAKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1/2 kg
cukru pudru 15 dkg
masła 20 dkg
zsiadłe mleko 1 szklanka
cukru waniliowego 1 paczka
mak do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: PALUSZKI Z MAKIEM

Masło i mąkę posiekać nożem, dodać cukier, żółtko, zsiadłe mleko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Toczyć z niego wałeczki, kroić na 10-centymetrowe kawałeczki. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, z wierzchu posmarować je białkiem i posypać makiem. Piec na rumiano w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 14.04.2011 10:04
bobre
Allice 08.03.2011 12:16
Muszą byc smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak