PALUSZKI Z MAKIEM

PALUSZKI Z MAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    1/2 kg
  • cukru pudru

    15 dkg
  • masła

    20 dkg
  • zsiadłego mleka

    1 szklanka
  • cukru waniliowego

    1 paczka
  • mak do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło i mąkę posiekać nożem, dodać cukier, żółtko, zsiadłe mleko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Toczyć z niego wałeczki, kroić na 10-centymetrowe kawałeczki. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, z wierzchu posmarować je białkiem i posypać makiem. Piec na rumiano w średnio gorącym piekarniku.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola1512

14.04.2011 10:04
bobre

Allice

08.03.2011 12:16
Muszą byc smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat