Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1,5 szklanki
margaryny 15 dag
drożdży 2 dag
śmietany 2 łyżki
jajko 1 sztuka
cienkich parówek 7-8 sztuk
dużych pieczarek 15 sztuk
startego żółtego sera 10 dag
masła 1 łyżka
cebuli 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z parówkami

Mąkę, margarynę i drożdże posiekać nożem. Dodać śmietanę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i schłodzić ok 2 godzin w lodówce. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmażyć na patelni na łyżce masła. Zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość ok 0,5 cm. Kroić na paski o szerokości 15 cm (w zależności od ilości farszu). Na paski rozkładać pieczarki, żółty ser i parówki. Zwijać w roladkę. Wystający brzeg ciasta smarować białkiem. Zlepić. Kroić na kawałki o długości6 - 8 cm. Małe paszteciki posmarować jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.12.2010 09:19
Moja córeczka pewnie chętnie by takie zjadła. Muszę wypróbować.
Emilia21 01.10.2010 18:35
pycha
Ewa111 08.08.2010 15:53
świetny pomysł,rodzinie smakowaly

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak