Paszteciki z parówkami

Paszteciki z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    1,5 szklanki
  • margaryny

    15 dag
  • drożdży

    2 dag
  • śmietany

    2 łyżki
  • jajka

    1 sztuka
  • cienkich parówek

    7-8 sztuk
  • dużych pieczarek

    15 sztuk
  • startego żółtego sera

    10 dag
  • masła

    1 łyżka
  • cebuli

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę i drożdże posiekać nożem. Dodać śmietanę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i schłodzić ok 2 godzin w lodówce. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmażyć na patelni na łyżce masła. Zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość ok 0,5 cm. Kroić na paski o szerokości 15 cm (w zależności od ilości farszu). Na paski rozkładać pieczarki, żółty ser i parówki. Zwijać w roladkę. Wystający brzeg ciasta smarować białkiem. Zlepić. Kroić na kawałki o długości6 - 8 cm. Małe paszteciki posmarować jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

12.12.2010 09:19
Moja córeczka pewnie chętnie by takie zjadła. Muszę wypróbować.

Emilia21

01.10.2010 18:35
pycha

Ewa111

08.08.2010 15:53
świetny pomysł,rodzinie smakowaly

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat