Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ogórkowo-musztardowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 2 szt
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
natka z pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ogórkowo-musztardowa

Ogórek umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na niezbyt grubych oczkach tarki. Twarożek dobrze zmielić, dodać zioła i gorczycę. Ogórki połączyć z twarożkiem, musztardą i posiekaną natką z pietruszki. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dar611 06.04.2014 11:12
Bardzo smaczna ,miałem zrobioną wczoraj nawet znajomi byli zachwyceni smakiem
IlonaAlbertos 09.09.2013 20:02
Super pasta na kanapki.
Iwona51
Iwona51 24.11.2011 09:45
smaczna
ma-pl 13.10.2011 22:50
ciekawy przepis, ale jakoś za pastami nie przepadam
jeta72 23.05.2011 14:23
Coś pysznego;)
plocia 20.10.2010 21:21
Chyba się skuszę
Monika193
Monika193 26.09.2010 09:08
koniecznie muszę taką zrobić
krysia50 03.08.2010 08:24
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak