Jajecznica z kiełbaską i szczypiorkiem

Jajecznica z kiełbaską i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3-6 sztuki
  • kiełbasa podwawelska

    10-15 plasterków
  • szczypior

    5-10 sztuk
  • sól

    1 szczypta
  • masło

    0,4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka skroić 0,4 kostki masła lub smalcu i poczekać aż się roztopi.Jajka wbić do naczynia i wsypać szczyptę soli, wszystko dobrze wymieszać.Kiełbasę pokroić w plasterki lub w kostkę, i wsypać do garnka.Po zrumienieniu kiełbaski wlać rozrobione jajka i poczekać aż jajka się zetną.Na koniec posypać skrojonym szczypiorkiem.

SMACZNEGO ! ! !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat