Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z morszczuka 500 gram
Zalewa:
cebula 1 średnia
ogórki konserwowe mały słoik
woda 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
ocet 3 łyżeczki
cukier 1 łyżka
*ciasto do maczania ryby
jaja 2
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
papryka marynowana mały słoik
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na zimno

Fileta pokroić na niezbyt duże kawałki.
Jajka rozmącić i dodać mąkę, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Rybę maczać w przygotowanym cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju.
Rybę obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Następnie ułożyć ją w naczyniu żaroodpornym.

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Warzywa przełożyć do rondla, zalać szklanką wody, dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet i cukier. Całość doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować.

Rybę ułożoną w naczyniu zalać gorąca zalewą.

Tak przygotowaną rybę podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak