Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kwaszone w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 3-4 łyzki
czosnek pałka 1 szt
koper (gałązka z nasionami) 2 szt
chrzan świeży
ogórki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kwaszone w słoikach

Niewielki ogórki dokładnie umyć. Na dno słoika włożyć odrobinę kopru, ogórki ułożyć ciasno w słoiku, do każdego słoika dodać ząbek czosnku i kawałeczek chrzanu. W garnku zagotować 2 litry wody z solą. Gorącą wodą zalać ogórki w słoikach, zakręcić nakrętki. Zostawić 4-5 dni w ciepłym miejscu aby się ukwasiły. Później wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.05.2012 21:58
wyglądają apetycznie :)
olkaaa 28.02.2012 07:53
uwielbiam
Łukasz15 28.12.2011 15:03
smaczne do wszystkiego
Angelika10 06.07.2011 20:57
Ogórki kiszone uwielbiam.
Iwona51
Iwona51 24.01.2011 16:54
smaczne na zimę
Kate131 04.09.2010 07:59
juz robilam w tym roku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak