Ogórki kwaszone w słoikach

Ogórki kwaszone w słoikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    3-4 łyzki
  • czosnek pałka

    1 szt
  • koper (gałązka z nasionami)

    2 szt
  • chrzan świeży

  • ogórki

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niewielki ogórki dokładnie umyć. Na dno słoika włożyć odrobinę kopru, ogórki ułożyć ciasno w słoiku, do każdego słoika dodać ząbek czosnku i kawałeczek chrzanu. W garnku zagotować 2 litry wody z solą. Gorącą wodą zalać ogórki w słoikach, zakręcić nakrętki. Zostawić 4-5 dni w ciepłym miejscu aby się ukwasiły. Później wynieść w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

13.05.2012 21:58
wyglądają apetycznie :)

olkaaa

28.02.2012 07:53
uwielbiam

Łukasz15

28.12.2011 15:03
smaczne do wszystkiego

Angelika10

06.07.2011 20:57
Ogórki kiszone uwielbiam.

Iwona51

24.01.2011 16:54
smaczne na zimę

Kate131

04.09.2010 07:59
juz robilam w tym roku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat