Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz grzybowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 400 g
mięso mielone 200 g
cebula 1
czosnek ząbki 2
marchewka 2
pomidory 2
sól
pieprz
oregano
bazylia
ziele angielskie
grzyby suszone 1 łyżeczka (sproszkowane)
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
rosół wołowy 500 z drobiem

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz grzybowy

Mięso mielone przysmażyć z posiekaną cebulą i czosnkiem na patelni. Przełożyć do garnka, dodać bulion, obgotowane lub rozmrożone grzyby, pokrojoną w kostkę marchewkę i zagotować, Doprawić ziołami i sproszkowanymi grzybami (ja suszę opieńki i tłukę je w moździerzu) , dodać pokrojoną paprykę i pomidory. Gulasz gotować ok godzinę pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, w razie potrzeby uzupełnić płyny. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do rozrzedzenia odrobinę wody. Podprawić gulasz i jeszcze chwilę pogotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.02.2014 20:41
coś pysznego!
Czyki 04.02.2014 19:34
Dobry, smaczny i pożywny:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak