Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka cytrynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 3 szt
woda 3/4 szkl
cukier 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka cytrynowa

Kroki postępowania

1
Cytryny obieramy ze skórek. Skórki moczymy przez 24 godz. w wodzie (zmieniając ją ok 6-7 razy).

Następnie ze skórek usuwamy białą, gorzką część.
Krok 1 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto
2
Skórki kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto
3
Wodę z cukrem gotujemy.
Krok 3 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto
4
Na gotującą się wodę wrzucamy skórki.
Krok 4 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto
5
Gotujemy na wolnym ogniu, do momentu, aż całość wody nam wyparuje ok 1-1.5 godz. ( często mieszamy)

Studzimy. Następnie na papier do pieczenia wykładamy skórki i zostawiamy do wysuszenia.
Krok 5 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto
6
Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Krok 6 - Kandyzowana skórka cytrynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 08.02.2014 15:28
pyszny dodatek do ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak