MAKARON Z KIEŁBASĄ SERDELOWĄ

MAKARON Z KIEŁBASĄ SERDELOWĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu-łazanek lub rurek

    30 dkg
  • masła

    1 łyżka
  • kiełbasy serdelowej

    30 dkg
  • soku pomidorowego

    1 szklanka
  • mąki

    1,5 łyżki
  • sól

  • cukru

    odrobina
  • usiekanej zielonej pietruszki

    2 łyżki
  • tłuszcz

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody; jednocześnie obrać kiełbasę ze skórki, pokroić w plasterki, zalać szklanką wrzącej wody i rozgrzać na mocnym ogniu. Wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku solą i cukrem, zagęścić zasmażką z tłuszczu i mąki. Makaron, po odcedzeniu i dokładnym osączeniu, wymieszać z łyżką masła i usiekaną pietruszką, wyłożyć na półmisek i polać sosem pomidorowym z kiełbasą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

30.01.2011 00:17
super

Emilia22

18.09.2010 10:43
mniam mniam

caroline1983

04.08.2010 20:41
szybkie i proste

halina17

03.08.2010 08:12
Szybkie , proste danie i smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat