Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe batoniki z musli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 500 gram
mleko skondensowane 1 puszka
rodzynki 1/2 szklanki
posiekane migdały 1/2 szklanki
ziarna słonecznika 1/2 szklanki
pestki z dyni 1/2 szklanki
cukier puder do smaku
orzechy włoskie 1/2 szklanki
suszone owoce 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe batoniki z musli

Kroki postępowania

1
Do miski lub garnka wsyp wszystkie suche składniki i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 1 - Domowe batoniki z musli foto
2
Mleko podgrzej i dodaj do przygotowanych składników. Całośc ponownie wymieszaj.
Krok 2 - Domowe batoniki z musli foto
3
Blachę lub formę posmaruj olejem, wyłóż papierem do pieczenia lub pergaminem, który także posmaruj olejem. Wyłóż całą masę i równo ją rozprowadź oraz dobrze ubij.
Krok 3 - Domowe batoniki z musli foto
4
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 130 stopni przez ok.50-60 minut. Upieczoną masę pokroic według uznania, dla dekoracji można posypac cukrem pudrem. Smacznego!
Krok 4 - Domowe batoniki z musli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.02.2017 22:16
smaczne, warto zrobić
kasienka23 04.02.2014 16:37
smaczne batoniki!
mirecka12 04.02.2014 13:02
czegoś takiego szukałam bardzo fajny przepis ;-)
Piotr-21 04.02.2014 12:51
pyszne batoniki
Barbara/zuza22_85 04.02.2014 12:38
ale fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak