Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy budyń z syropem karmelowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy budyń z syropem karmelowym

Do garnka wlewamy mleko(3/4 litra) i wsypujemy cukier.Doprowadzamy do wrzenia. W garnuszku rozrabiamy mąki z pozostałym mlekiem.Wlewamy do gotującego się mleka.Energicznie mieszamy.Zagotowujemy. Przekładamy do salaterek i polewamy wedle uznania syropem karmelowym.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.02.2014 21:51
pyszności!!
Milka100 03.02.2014 21:26
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak