Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe z kością 70 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
selera naciowego 1 listek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
ziemniaki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy z ziemniakami

Mięso umyć, zalać wodą, osolić, dodać szczyptę cukru. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 2,5 godziny. Warzywa (marchewka, pietruszka, natka z selera i pietruszki) umyć i obrać, pokroić, dodać w połowie gotowania. Równocześnie doprawić pieprzem. Cebulę obrać, przeciąć na pół, zrumienić nad płomieniem piecyka, dodać do rosołu. Ugotowany rosół przecedzić przez gęste sito, ewentualnie doprawić maggi i pieprzem. Posypać natką z pietruszki. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i mięsem wołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.12.2013 10:31
nie jadłam jeszcze rosołu z ziemniakami
Małgosia6 07.11.2011 10:11
pycha
ma-pl 13.10.2011 22:51
Smaczna taka zupka
Iwona51
Iwona51 26.09.2011 11:00
uwielbiam rosół
Wafelek2601 11.05.2011 13:58
pyszny
plocia 20.10.2010 21:22
Ja rosół to z ziemniakami wolę
Monika193
Monika193 26.09.2010 09:08
u mnie rosołek je się zazwyczaj z makaronem, ale od czasu do czasu ziemniaczki też lubię dać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak