Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z zielonym nadzieniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
brokuł 1 szt
ser żółty 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z zielonym nadzieniem

Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 brokół (0,5 kg)
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera żółtego
- 3 łyżki mąki
- bułka tarta
- 1 jajko
- sól

Przygotowanie:
Brokuła oczyścić i powykrawać różyczki. Różyczki ugotować na parze. Filety dokładnie umyć i osuszyć, rozbić na cienkie płaty i oprószyć z dwóch stron solą. Na płaty wyłożyć po 1 plasterku szynki i sera. Na końcu dodać brokuł. Mięso zwinąć na kształt roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.03.2014 06:28
pyszne roladki
Klausia 28.02.2014 09:17
mm pyszne roladki :)
Kejti 12.02.2014 12:44
Wspaniale się prezentują :-)
Granita 12.02.2014 11:00
wyglądają smacznie
Przepisy Joanny 11.02.2014 09:46
robiłam ze szpinakiem ale z brokułem też będzie pysznie:)
Dorian 04.02.2014 20:02
to bedzie pyszny obiadek
mitek111 03.02.2014 17:12
pięknie się prezentują
Jusiaa 03.02.2014 17:02
Wyglądają super :)
Janina 03.02.2014 16:50
Wspaniałe dietetyczne roladki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak