Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rydzowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło czosnkowe 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
rosół drobiowy 3 litry
cebula 1 szt
śmiatana kwaśna 2 łyżki
susz grzybowy 2 łyżki
pieprz
sól
papryka mielona 1 łyżeczka
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
makaron literki 150 g
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
rydze 5 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rydzowa

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na maśle czosnkowym, gdy cebulka się zrumieni dodajemy do niej oczyszczone, pokrojone rydze i smażymy. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę i dodać do grzybów, podlewając odrobiną rosołu, całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, w trakcie duszenia dodajemy posiekane ząbki czosnku.
Warzywa z grzybami przekładamy do garnka, zalewamy rosołem, wsypujemy makaron i gotujemy go w zupie, dodajemy przyprawy takie jak paprykę, kminek, pieprz, sól, susz grzybowy, gdy makaron będzie lekko twardy dodajemy już tylko śmietanę i dstawiamy zupę z palnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 26.02.2014 11:02
takiej jeszcze nie jadłam
mitek111 03.02.2014 18:21
chyba się na nią suszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak