Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 15 dag
kukurydza w puszce 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 5 łyżek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 szt
ryż ugotowany 1 torebka
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Jajka na twardo pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć. Ser żółty pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wsypać do głębokiej miseczki, dosypać ryż, wszystko połączyć majonezem. Delikatnie zamieszać, doprawiając solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.09.2012 11:46
pycha
Iwona51
Iwona51 21.07.2011 10:10
smaczna
Aleksandra45 24.11.2010 09:40
uwielbiam sałatki z tuńczykiem
Karolcia12 22.10.2010 14:27
niestety mi ni e podejdzie, nie lubię tuńczyka
plocia 20.10.2010 21:24
Też taką robię ale bez cebuli
Monika193
Monika193 26.09.2010 09:10
uwielbiam taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak