Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony karczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
marchewka 2 szt
sól, pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony karczek

Marchewki i cebulę pokroić na ćwiartki mięso posmarować oliwą i doprawić przyprawami. Do rondla nalać 3 łyżki oleju i obsmażyć karczek z obu stron. Następnie obłożyć mięso marchewkami i cebulą i dusić razem około 50 min. potem wyjąc karczek i pokroić w grubsze plastry włożyć z powrotem do rondla i dusić jeszcze 15min. Podawać z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.09.2011 10:54
super
jasiek 23.04.2011 15:02
teraz na święta robię
jasiek 05.04.2011 10:04
robię taki sam jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak