Tarte ogórki na zupę

Tarte ogórki na zupę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • koper

    1 wiązka
  • sól

    1/2 szklanka
  • woda

    9 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki w łupinach ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy razem z posiekanym czosnkiem. Ogorki przekładamy do słoików i zalewamy solanką. Na wierzch kładziemy koper, słoiki zakręcamy i pozostawiamy do zakiszenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat