Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl.
jajko 5 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 łyżki
kleik ryżowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowe

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Do margaryny dodajemy żółtka – ucieramy. Następnie dodajemy kleik ryżowy, proszek do pieczenia i kokosowe wiórki – mieszamy.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę przekładamy do ciasta, delikatnie mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy kleksy ciasta, delikatnie rozpłaszczamy tworząc okrągłe ciasteczka.

Pieczemy ok. 15 minut.

Wystudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem lub dowolnie dekorujemy.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 03.02.2014 09:45
świetne ciasteczka
patryska76 03.02.2014 06:16
Ale fajne uśmiechnięte mordki ;-)
Róża1 02.02.2014 23:49
super na przyjęcie dla dzieci :-)
Rafał10 02.02.2014 22:50
świetny przepis :) z wielką przyjemnością wypróbuję :)
kasiaw 02.02.2014 22:40
śmieszne te ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak