obwarzanki mamy

obwarzanki mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • cukier

    150 gram
  • żółtka

    4
  • ocet

    1 łyzeczka
  • śmietana kwaśna

    1,5 szklanki
  • olej do smażenia

  • wódka

    1 kieliszek
  • cukier puder

    do dekoracji
  • soda oczyszczona

    1,5 łyzeczki
  • twaróg

    0,5 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ser zmielic lub przecisnac przez praskę.
Na blat wsypac mąke, dodac ser, cukier, żółtka, smietane, sode, ocet.
Wyrobic ciasto. Wałkowac na grubość 1,5 cm, wykrwac kołka szklnka i w srodku dziurke.
Smażyc na głebokim oleju z dodatkiem wódki z obu stron.
Usmazone układac na reczniku papierowym.
Opruszyc cukrem pudrem

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

27.03.2014 14:59
Pycha, moje smaki :)

krokus

09.03.2014 08:25
wyglądają bardzo smacznie

wyattearp

03.02.2014 10:36
pyszne !!!!

Piotr-21

02.02.2014 21:51
bardzo dobre

Barbara13

02.02.2014 21:43
Pyszności :)

probofka

02.02.2014 21:43
pyszności !!!!!!!!!!!

Barbara/zuza22_85

02.02.2014 21:34
ale pyszne

Konczi

02.02.2014 21:22
wyglądają cudnie, chciałoby się poczęstować

Lis

02.02.2014 21:22
Smaczne oponki:)

ssylwiaa

02.02.2014 21:12
najlepsze ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat