Flądra z pieczarkami

Flądra z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wypatroszone flądry

    4 sztuki
  • wędzony boczek

    25 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • sok

    z 1 cytryny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flądrę umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 10 min. Natrzeć solą i obsypać mąką. Boczek pokroić w kostkę, stopić na rozgrzanej margarynie, następnie wyjąć, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć flądry- z każdej stronie po ok. 8 min. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i podsmażyć, dodając w trakcie smażenia boczek. Rybę ułożyć na półmisku, posypać pieczarkami i boczkiem. Udekorować natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

28.09.2013 23:54
pyszna flądra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat