Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wypatroszone flądry 4 sztuki
wędzony boczek 25 dag
pieczarki 25 dag
margaryna 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sok z 1 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z pieczarkami

Flądrę umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na 10 min. Natrzeć solą i obsypać mąką. Boczek pokroić w kostkę, stopić na rozgrzanej margarynie, następnie wyjąć, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć flądry- z każdej stronie po ok. 8 min. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i podsmażyć, dodając w trakcie smażenia boczek. Rybę ułożyć na półmisku, posypać pieczarkami i boczkiem. Udekorować natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.09.2013 23:54
pyszna flądra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak