Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 sztuki
ćwiartka z kurczaka 2 sztuki
jajko 4
Żelatyna wieprzowa Prymat 40 gram
kostki rosołowe 3
sól 1 łyżka
Mieszanka: 1 puszka
groszek 1 puszka
marchew 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka

W garnku zagotowujemy około 3 litry wody. Dodajemy porcję rosołową i ćwiartki z kurczaka. Wrzucamy sól i kostki rosołowe. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przygotowujemy miseczki. Na dno miseczek wsypujemy groszek z marchewką i układamy jajka pokrojone na ćwiartki. Mięso obieramy i również układamy w miseczkach. Rosół przecedzamy przez sitko. Jeszcze raz podgrzewamy, wsypujemy żelatynę i mieszamy (nie gotujemy). Gdy żelatyna się rozpuści, powoli wlewamy do misek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2014 11:28
świetna galaretka :)
fotoviderek 03.02.2014 14:47
Lubię taką, pycha :)
Kulinarna Ja 03.02.2014 12:03
taką z kurczaka jem najchętniej, dodaję do niej jeszcze jajko :)
Anna169Hosz 03.02.2014 11:45
Ślicznie wygląda!
Alex_M 03.02.2014 11:43
bardzo lubię taką :)
pierniczkowo 03.02.2014 10:54
bardzo lubię taką galaretę :)
Lis 02.02.2014 21:22
Uwielbiam takie galaretki:)
Marta1986 02.02.2014 19:48
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak