Kolorowa para

Kolorowa para

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • anansy

    1 puszka
  • jaja

    4 szt
  • mąka

    1 szkl
  • olej

    8 łyżek
  • woda

    4 łyżki
  • cukier

    1 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • margaryna

    4 łyżki
  • cukier

    0,5 szkl
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • krem do karpatki

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Żółtka, olej wodę zmiksować, dodać mąkę, 1 szkl cukru, proszek do pieczenia i kakao, wszystko razem zmiksować.Z białek ubić pianę, dodać delikatnie do masy, wymieszać.Brytfannę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i upiec w 180 stop. przez 30 minut.
Krem karpatkowy przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć go na ciasto.
Na masie ułożyć pokrojone ananasy.
Posypka wiórkowa:
Margarynę rozpuścić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, przesmażyć na złoty kolor.
Posypkę wyłożyć na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

19.07.2011 15:53
bardzo fajne połączenie:)

gusia1000

15.03.2011 00:10
Znakomite ciasto to musi być.

Izabela/bella81

28.02.2011 10:56
smaczne

Tetiana

14.12.2010 12:33
lubię coś takiego!

Sarenka

04.12.2010 12:30
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat