Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulą i majonezem

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulą i majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    szczypta
  • majonez

    3 łyżki
  • musztarda sarepska

    1-2 łyżeczki
  • sól morska

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich zwiędniętych liści.
Drobno szatkujemy, posypujemy delikatnie solą i ugniatamy dłonią aż puści sok i zmięknie, odstawiamy na kilka minut.
Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą.
Dodajemy majonez, musztardę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru. Mieszamy.
Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

09.02.2016 10:47
bardzo smakowicie wyglada, więc zrobię

mufinka79

04.02.2014 17:54
Dziękuję za komentarze :)

Rafał10

02.02.2014 23:01
bardzo smaczne i ładne jedzonko

Cranberry

02.02.2014 21:07
Pyszna suróweczka

Monika-twin

02.02.2014 20:28
Pyszna zdrowa surówka.

idealme

02.02.2014 19:16
wygląda pysznie!

Agata3

02.02.2014 19:00
Fenomenalna suroweczka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat