Kurki duszone w winie

Kurki duszone w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    30 dkg
  • Makaron razowy

    300 gramów
  • białe wino

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki oczyścić, większe egzemplarze pokroić. Dusić pod przykryciem na małym ogniu na maśle przez pięć minut. Dodać wino, sól, pieprz i dusić kolejne pięć minut.
Makaron ugotować al dente. Odsączyć. Kurki wymieszać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

07.09.2010 09:47
sezon grzybowy można wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat