Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowo-ziołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1
por (biała część)
ogórek świeży 2
papryka konserwowa kilka kawałków
sos
czosnek 3 duże ząbki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
cukier do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowo-ziołowym

Kapustę poszatkować, por pokroić w krążki. Przelać na durszlaku gorącą, a potem zimną wodą. Posolić (1/2 łyżki), odstawić na pół godziny i odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, paprykę pokroić w kostkę.
Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, połżczyć wszystkie składniki sosu i całość wymieszać. Odstawić na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.02.2014 11:28
bardzo smaczna surówka
gosia1988 02.02.2014 18:23
lubię taką
Milka100 02.02.2014 17:54
apetyczna surówka
Joannasz3190 02.02.2014 17:48
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak