Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane w panierce

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 15 dkg
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
olej 1 łyżka
ser żółty 10 dkg
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane w panierce

Pieczarki obieramy. Na łyżce oleju podsmażamy mięso mielone, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę – podsmażamy. Do przestudzonego farszu dodajemy starty na tarce o grubych oczkach ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy do pieczarek ( dociskamy mocno ręką ).
Pieczarki obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 02.02.2014 17:48
Pyszności :)
Milka100 02.02.2014 17:43
palce lizać te pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak