Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe faworki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier kryształ 2 łyż
cukier wanilinowy 2 łyżecz
masło 1 łyz
śmietana 18 proc 2 łyz
spirytus 1/2 kieliszka
miód 2 łyż
olej do smażenia
cukier puder w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe faworki

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na gładką masę. Następnie dodać masło i miód, zmiksować.
Krok 1 - Miodowe faworki foto
2
Potem dodajemy mąkę i smietanę. Na koniec dodajemy spirytus. Wyrabiamy ciasto. Gdy jest zbyt gęste, dodajemy więcej śmietany.
Krok 2 - Miodowe faworki foto
3
Gdy cisto nie klei się do rąk, należy je rozwałkować bardzo cieniutko, pokroić w paski, a w środku zrobić nacięcie i przekładać.
Krok 3 - Miodowe faworki foto
4
Rozgrzać olej na głębokiej patelni i smazyć, aż się zarumienią.
Krok 4 - Miodowe faworki foto
5
Usmażone faworki osuszyć na papierowym ręczniku i obsypać cukrem pudrem. Smacznego
Krok 5 - Miodowe faworki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 09.08.2015 15:27
pyszne oj pyszne!
kate.500 20.02.2014 19:06
fajna odmiana
Ola1young 12.02.2014 19:02
lubimy takie ,są pyszne
Iwusia 08.02.2014 23:37
wspaniałe faworki
ana00 02.02.2014 20:52
andrej są bardzo smaczne, polecam
andrej 02.02.2014 19:57
ciekawe jak smakują z miodem
mitek111 02.02.2014 15:58
pięknie się prezentują
Janina 02.02.2014 12:16
Smaczne z miodem;)
patryska76 02.02.2014 11:04
Moje ulubione ;-)
Sylwia26 02.02.2014 10:16
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak