Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnatki z ciasta ptysiowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/4 l
palma margaryna 0,5 kost
mąka 1 szkl
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gnatki z ciasta ptysiowego

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę, by nie było grudek.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę, gnatki z ciasta ptysiowego.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.03.2011 00:07
Pięknie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak