Gnatki z ciasta ptysiowego

Gnatki z ciasta ptysiowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/4 l
  • palma margaryna

    0,5 kost
  • mąka

    1 szkl
  • jaja

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę, by nie było grudek.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę, gnatki z ciasta ptysiowego.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

15.03.2011 00:07
Pięknie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat