Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki pokrojone w kostkę 1 kg
pomidory pokrojone w kostkę 2 szt
smalec 50 g
Papryka ostra mielona Prymat
włoszczyzna 1 (tarta)
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 (pokrojona w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka gulaszowa

Cebulę udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkośći.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.
Zupa powinna być w smaku ostra.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 22.10.2011 14:10
dobra
gusia1000 14.03.2011 22:08
Pożywna zupa.
Ewa99 25.09.2010 17:38
muszę wypróbować ten przepis:P
Mati13 21.09.2010 10:57
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak