Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z delicjami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opak
galaretka brzoskwiniowa 1 opak
kolorowa posypka 1/2 opak
galaretka cytrynowa 1 opak
delicje 2 paczki
woda 8 łyżek
mąka 20 dkg
mąka ziemniaczana 20 dkg
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 opak
cukier 30 dkg
dżem morelowy 1 słoik
kremówka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami

CIASTO
Utrzeć na pianę żółtka, cukier, cukier waniliowy i wodę, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.
W końcu wmieszać pianę z białek, włożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku.
Ostudzone ciasto przekroić, na dwie części.
Dżem brzoskwiniowy, podgrzać do zawrzenia, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać.
Śmietanę kremówkę ubić, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl wody i zastygniętą, wymieszać.

WARSTWY PRZEŁOŻENIA
1-ciasto
2-dżem z galaretką
3-ciasto
4-lekko pociągnąć kremem śmietankowym
5-ułożyć delicje
6-krem śmietankowy
7-wierzch posypać posypką kolorową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.08.2011 13:16
pychotka
gusia1000 14.03.2011 22:07
Znakomite.
Tetiana 11.12.2010 22:41
muszę wypróbować!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak