Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka zapieczona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 70 dkg
ziemniaki ugotowane 4 szt
cebula biała 2 szt
jajko 2 szt
śmietana 12% 200 ml
bazylia
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 150 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka zapieczona

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie z łyżeczką bazylii suszonej, studzimy i kroimy w plasterki.
W żaroodpornym naczyniu układamy filety rybne. Doprawiamy solą
i pieprzem. Plasterki ziemniaków układamy na rybie.
Krok 1 - Rybka zapieczona foto
2
Cebulę smażymy na dwóch łyżkach masła na złoty kolor lekko solimy
i rozprowadzamy na ziemniaczkach.
Jajka ze śmietaną łączymy na jednolitą masę, doprawiamy solą, pieprzem i wylewamy na cebulę. Całość posypujemy bułką tartą
i układamy wiórki masła.
Krok 2 - Rybka zapieczona foto
3
Pieczemy 180 stopniach ok 45 minut.
Krok 3 - Rybka zapieczona foto
4
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego:)
Krok 4 - Rybka zapieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 01.02.2014 14:56
Ciekawy pomysł na rybkę
jowant 01.02.2014 13:51
tak zrobiona ryba jest smaczna :)
kriko 01.02.2014 13:01
lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak