Parówki zawijane serem i salami

Parówki zawijane serem i salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    2 długie
  • salami

    6 plastrów
  • pikle

  • ketchup

  • wykałaczki

  • olej do smażenia

  • ser gouda

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą parówkę dzielimy na 3 części, na blacie układamy salami, na nie nakładamy ser tak aby nie wychodził poza salami, układamy kawałek parówki, zawijamy, spinamy wykałaczką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podajemy z piklami, ketchupem, musztardą.
Świetnie nadaję się na przystawkę dla gości, jak i również na kolację :D
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

23.07.2011 15:16
Takie moglabym skosztowac :)

kochanyptysiu

24.05.2011 10:01
TEZ TAKIE ROBIE

agata1722

13.05.2011 19:53
zwykłe parówki w niezwykłym wykonaniu

Koper

08.02.2011 17:31
fajna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat