Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
pieczareki całe 250 g
mąka 2 łyżki
masło 25 g
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 2 łyżeczki
śmietana 12-procentowa 200 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

Piersi z kurczaka umyj, osusz a następnie pokrój w dużą kostkę. Posyp kurczaka solą, pieprzem oraz mąką.
Na patelni rozgrzej masło i smaż kurczaka, aż się zrumieni. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki- dodaj do kurczaka i smaż chwilę. Do mięsa dodaj śmietanę, suszony estragon i jeszcze chwilkę gotuj.
Dopraw solą i pieprzem, podaj z gotowanymi ziemniakami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina301 31.01.2014 20:06
narobilam sobie ochoty ;)
jowant 31.01.2014 19:19
pyszny przepis aż ochota mnie naszła :D
Jusiaa 31.01.2014 18:45
Ciekawe danie :)
2milutka 31.01.2014 18:30
smacznie wygląda
jasiek 31.01.2014 18:26
pyszne mięso
Michał2 31.01.2014 18:25
smaczne danie
Milka100 31.01.2014 18:17
ale tu smacznie
Agata3 31.01.2014 18:16
na pewno wypróbuje ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak