Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia
broskwinie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat
jogurt naturalny 1 litr
herbatniki 2 paczki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy przekładaniec

Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier ,żółtka a na koniec mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia wymieszać i wlać do formy ,piec około40 minut.Masa brzoskwiniowa:owoce i sok zmiksować dodać rozpuszczoną w 1/4 szklanki cieplej wody3 dag żelatyny,jak masa zacznie tężeć przełożyć ją na biszkopt.Masa jogurtowa:Jogurt zmiksować z 4 łyżkami cukru i z3 dag rozpuszczonej żelatyny ,gdy masa zacznie tężeć położyć ją na masę brzoskwiniową,przykryć ją herbatnikami i polać polewą czekoladową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 10.02.2012 22:28
dobry
ben-ka 20.11.2011 22:57
to musi być smaczne ciacho:)
Ewelina38 18.10.2011 10:51
narobiłaś mi smaka na pyszne ciasto, a to niewątpliwie takim jest :P)
Ania67 27.09.2011 08:58
zapowiada się pysznie
Ewelina47 25.08.2011 07:59
ojj zrobię na weekend
bami 15.08.2011 21:53
Brzmi bardzo apetycznie :)
jeta72 18.07.2011 15:43
pyszny;)
gacopierz23 23.06.2011 22:11
pychota
Patrycja33 06.05.2011 11:30
świetny placuszek:)
barbara11561 13.04.2011 08:17
Super:)
Grazyna0211 12.03.2011 08:59
super ciasteczko
Grażyna13 12.01.2011 14:44
To by mi smakowało :)
etka 14.11.2010 13:26
brzoskwinie - pysznie!
mysza666 13.11.2010 15:59
Musi być smaczne:)
eli_555 20.10.2010 23:37
pycha ciacho
IZABELA29 17.08.2010 09:05
świetnie ,szkoda ,że nie ma zdjecia
Natalia/tubisiek 04.08.2010 06:56
super! kiedyś skuszę się na takie ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak